23 Haziran 2016 Perşembe

Tanıyalım: CALIBRO!


Merhaba güzel insanlar. En son 6 Mayıs'ta güncel bir paylaşımda bulunmuşum. Artık bloğumda uzun uzun yazılar yazmak, bildiklerimi aktarmak istiyorum. 

Bu paylaşımda başlıktan anlayacağınız üzere Calibro'dan bahsetmek istiyorum. Ne olduğunu, ne işe yaradığını, nasıl kullanacağımızı gelin beraber öğrenelim. 

Calibro, e-kitapları indirmek, okumak ve saklamak için üretilmiş bir cihaz. 
Cihazı açtığımız zaman en son indirdiğimiz kitaplar çıkıyor altında da kütüphanemiz, mağazamız ve tarayıcımız bulunuyor. 
Babil.com markası olduğundan mağazaya girdiğimiz zaman babil.com'a bağlıyor ve giriş yapmamızı istiyor. Giriş yaptıktan sonra Popüler Kitaplar, Son Eklenenler ve Ücretsiz Kitaplar olmak üzere üç seçenek çıkıyor ve ne istiyorsanız ona tıklıyorsunuz.   
Bu arada mağazada arama butonu olduğundan istediğiniz kitapları yazıp karşınızda bulabiliyorsunuz. 

Özelliklerine gelecek olursak; gözü yormuyor, istediğiniz harfi büyütüp küçültebiliyorsunuz, sözlüğe bakma ve dipnot tutma imkanı, ayarlanabilir ön ışık, ortalama 3.000 kitap bulundurma, Wi-Fi bağlantısı ile istediğiniz yerde kitap satın alabilme, 30 güne kadar şarj gerektirmeyen kullanım süresi...

Calibro kimlerin işine yarayabilir? Valla benim ikizim var ve aynı odayı paylaştığımız için gece kitap okuyamıyorum bundan dolayı işime çok yarayacak. Düşünün artık daha kimlerin işine yarayabilir bu cihaz. 

Arka Kapak'ın Haziran sayısında "E-Kitapları Seviyoruz: Neden Siz de Sevmelisiniz?" adlı başlık vardı. E-kitaplara ön yargımı bu yazı kırdı diyebilirim. Yazıda kitapların bize sağlayamadığı bazı benzersiz teklifleri listeleyerek sunulmuş. Bakmanızı öneririm belki sizinde ön yargınızı kırar.

Sözlük olayı çok önemli aslında. Yaşıtlarım ya da benden küçük olan arkadaşlarımız bir klasik kitap alıyor eline ve ne olduğunu bilmediğimiz bir kelime ile karşılaşıyoruz. Gidip sözlüğü arayana kadar cihazdan direkt kelimenin üzerine tıklayıp sözlüğü açabiliyoruz. Benim için bu önemli bir özellik. 

Ağaç kesimini azaltacağız e-kitap yoluyla. Evde bulundurduğumuz birçok kitabı aslında dekoratif olarak bulunduruyoruz. Evet okuyoruz ama sonrasında o kitaplar öylece kalıyor ve bir oda 3.000'i aşkın kitabı alamaz ki benim alerjim olduğundan bu benim için imkansız. İşte e-kitap yoluyla istediğimiz kadar kitabı satın alabiliyoruz ayrıca normal fiyatından daha ucuz olduğundan daha fazla kitap alma fırsatımız oluyor. Alerjisi olanlarda mutlu mesut yaşıyor. :)

Ayrıca Calibro'dan indirdiğiniz e-kitapları iOS veya Android cihazlarınızda da okuyabiliyorsunuz.
Ben daha fazla konuşmayayım da sizi sitesine yönlendireyim bakın bakalım özelliklerine sizlere uygun mudur değil midir siz karar verin. 

Calibro Cihazı, tıkla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder