6 Mayıs 2016 Cuma

KİTAP SİTELERİNİ TANIYALIM || babil.com - okuoku - d&r - ilknokta - kitapyurdu


                                      
Sizlere bildiğim ve gördüğüm kitap sitelerini tanıtmak istiyorum. Şu ana kadar dört kitap sitesi kullandım. Bunlar okuoku, ilknokta, D&R ve babil.com ve içlerinden ne kadar okuoku'yu seviyor olsamda en sevdiğim babil.com oldu.

Neden?

Çünkü çok hızlılar. Çünkü baloın poşetlerle (adını bilmiyor) kat kat sarıyorlar. Çünkü hasarsız getiriyorlar. 
İki kere alışveriş yaptım. İlkinde
fotoğrafta gördüklerinizi almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam iki günde gelmişti. Dediğim gibi kat kat balon poşetlere sarmışlardı ve gram hasar yoktu. 

İkincisinde de 
bu kitapları aldım. Dün elime ulaştı ve Pazartesi vermiştim. Hiç hasar yok. Arka Kapak'ı da yarım okudum, yarımcığı kaldı. Ama efsane bir sayı olmuş o yarımdan aldığım bilgilere göre. 

Okuoku ile kıyaslama rahatlıkla yapabilirim. Okuoku çok sıcak kanlı ve çoğu zaman mükemmel indirimlerle karşımıza geliyor olsalar da zamanda ve azıcık hasardan kaybediyorlar. Ama onun dışında siteyi çok seviyorum ve yine sevdiğim yayınevlerinden efsane 9.90 indirimine girdikleri an düşünmem alırım. 

D&R'dan ya bir ya da iki kere alışveriş yapmıştım ininal kartım ile. Ve önermiyorum. 11 gün kitaplarımı beklemiştim onun üstüne yurtiçi'ne sinir olmuştum. Şu an kargolarında halen yurtiçi'ni bulunduruyorlar ise kesinlikle hata ediyorlar. Babil.com ve okuoku'nun yanından geçemez bile D&R. 

İlkNokta, sadece bir kere alışveriş yapmıştım ve bir sene oldu. İndirimleri bence iyi az önce de baktım. Hasar konusunda bilmiyorum ben iki kitap almıştım ve ikisi de hasarsız gelmişti. Geçen günlerde (@readamorfik) Beyza sipariş vermiş ve Cadı Avcısı'nı ters basılmış halini göndermişlerdi. Doğrusu şok olmuştum hani siz koyarken kitapları kontrol etmiyor musunuz? Sonrasında kitabı değiştirmişler ve ilknokta'ya karşı sempatim artmıştı. İlgileniyor olmaları çok güzel. Bunu beceremeyen birçok kuruluş var. Ayrıca sitede kapıda ödemesi olmaması çok üzücü. Umarım bunu kısa sürede devreye geçirirler. 

Kitapyurdu'ndan hiç alışveriş yapmadım. Ama siteyi sevmiyorum, sevemiyorum. Çünkü (@okuyankedi_) Rümeysa'nın verdiği siparişi net bir şekilde hatırlıyorum ve berbattı. Aldığı kitapların hasarı fenaydı. Başıma gelse ağlardım ve çok sinirlenirdim. O fotoğraf.

Burada amacım sitelerin iyi olup olmadığını size kendimce ve gördüklerimle iletmek. Benim bu siteler hakkında görüşlerim bunlar. Amacım sitelerin işini, ekmeğini kesmek değil asla da olmaz. Dediğim gibi siteleri kendimce ve gördüklerimle yorumlamak istedim. Her site bazen yanlış yapar, hataları olur önemli olan bizimle ilgileniyor ve bizi dinliyor olmaları. Kitapyurdu'nu sevemiyorum evet ama bu benden kaynaklı sevip kullanan arkadaşlarımızda çok. 

Bu blog yazısı da buraya kadardı, kendinize görüşünceye dek iyi bakın, bol enerji ile kalın. 



3 yorum:

  1. Acaba okuokuda ininal geçiyor mu, bu konu hakkında bilginiz var mı 😁

    YanıtlaSil
  2. Acaba okuokuda ininal geçiyor mu, bu konu hakkında bilginiz var mı 😁

    YanıtlaSil
  3. Hey sena! Okuoku hariç kapıda ödeme yapan başka bir site varmı?

    YanıtlaSil